(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy materialshunoslikning eng istiqbolli yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan kompozitsion materiallar (KM) atroflicha tahlil qilinadi. KMlarning ichki tuzilishi, matritsa va to‘ldiruvchi moddalarning o‘zaro bog‘liqligi, ularning fizik-mexanik xususiyatlari hamda turli sanoat tarmoqlarida qo‘llanilish samaradorligi misollar yordamida yoritilgan.