(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati arxiv tizimining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda bugungi kundagi faoliyati tahlil qilinadi. Viloyatda arxiv ishining tashkil etilishi, davlat arxivlari tarmog‘ining kengayishi, hujjatlarni saqlash va ulardan foydalanish tizimi yoritilgan. Shuningdek, arxiv sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, raqamlashtirish jarayonlari va ularning tarixiy merosni asrashdagi ahamiyati ochib berilgan.