(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ishda markaziy asab tizimining organik zararlanishi oqibatida yuzaga keladigan dizartriya nuqsoniga ega maktabgacha va kichik maktab yoshidagi bolalarning nutqiy rivojlanish qonuniyatlari ochib berilgan. Nutq apparati mushaklari tonusini barqarorlashtirish, artikulyatsion harakatlarni aniqlashtirish va nutqiy nafasni to‘g’ri shakllantirishga qaratilgan zamonaviy korreksion-logopedik metodologiyalar yoritilgan. Ushbu material maxsus pedagoglar, logopedlar va defektologiya yo‘nalishi talabalari uchun amaliy ahamiyatga ega.