(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy leksikografiyaning dolzarb muammolaridan biri — lug‘atlarni klassifikatsiya va tipologiya qilish masalalari tahlil etilgan. Tadqiqotda taniqli lug‘atshunos olimlar amaliyoti, xususan, Kyunning funksional tasnifi va Xausmanning "fenomenologik tipologiyasi" modellari qiyosiy oʻrganilgan.