(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada kasbga yo‘naltirish ishlarini tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Kasbga yo‘naltirishning mazmuni, maqsadi, vazifalari hamda yoshlarni ongli ravishda kasb tanlashga tayyorlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalari, oila va jamiyatning kasbga yo‘naltirish jarayonidagi o‘rni, zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari hamda mehnat bozori talablariga mos mutaxassislar tayyorlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari kasbga yo‘naltirish tizimini takomillashtirish va uning samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.