(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida joriy etilgan Bo‘lim summativ baholash (BSB) va Chorak summativ baholash (ChSB) natijalarini tahlil qilishning ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Baholash natijalaridan samarali foydalanish, o‘quvchilarning bilim darajasini aniqlash, pedagogik faoliyatni takomillashtirish hamda ta’lim jarayonini sifat jihatidan yangi bosqichga olib chiqish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, baholash natijalariga asoslangan boshqaruvning afzalliklari va amaliy ahamiyati yoritib berilgan.