(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada global iqlim o‘zgarishi va energiya ta’minotidagi muammolar oliy ta’lim muassasalari axborot – resurs markazlarini “Yashil kutubxona” konsepsiyasiga asoslangan modernizatsiya qilish masalasi ilgari surilgan. Kutubxona infratuzilmasini ekologik, iqtisodiy va texnologik tomonlama samaradorligini oshirish, shuningdek energiya tejovchi infratuzilmalarni joriy etib, hududni ergonomik va akustik prinsplar asosida ishlab chiqish masalalari ilgari surilgan. Xalqaro sertifikatlash tizimlari LEED, BREEAM normalari va IFLA talablari asosida zonlashtirish masalari asoslab berilgan.