(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada axborot xavfsizligi va uning o‘quvchilar ongiga salbiy ta’sir etuvchi ijtimoiy-psixologik omillari tahlil qilingan. Zamonaviy raqamli muhitda internet va ijtimoiy tarmoqlar orqali tarqalayotgan axborotlar o‘quvchilarning dunyoqarashi, xulq-atvori va ruhiy holatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada yolg‘on axborotlar, manipulyatsiya, media bosimi, virtual qaramlik hamda psixologik ta’sir mexanizmlarining o‘quvchi ongiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, axborot xavfsizligini ta’minlash va media savodxonlikni oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.