(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Bu maqola eshitishda nuqsoni bo’lgan bolalar bilan ishlashning dolzarb masalalarini ko’rib chiqadi. Unda bunday bolalarning rivojlanish xususiyatlari, ta’lim va tarbiya jarayonida duch keladigan qiyinchiliklar tahlil qilingan. Maqolada ularning ijtimoiy moslashuvi va jamiyatga integratsiyasini ta’minlashga qaratilgan samarali pedagogik yondashuvlar va metodik tavsiyalar bayon etilgan. Shuningdek, maxsus pedagogika va psixologiyaning zamonaviy yutuqlari asosida ularga yordam berishning innovatsion usullari yoritilgan. Tadqiqot eshitishda nuqsoni bo’lgan bolalar bilan ishlaydigan mutaxassislar va ota-onalar uchun amaliy ahamiyatga ega.