(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim samaradorligini oshirishda motivatsiyaning psixologik omillari va ularning o‘quvchilar faoliyatiga ta’siri yoritilgan. Motivatsiya ta’lim jarayonining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishi, faolligi va muvaffaqiyatini belgilovchi asosiy omillardan biridir. Maqolada ichki va tashqi motivatsiya, o‘quv motivlarini shakllantirish, psixologik qo‘llab-quvvatlash hamda ta’lim samaradorligini oshirish yo‘llari tahlil qilingan.