(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonning togʻ va togʻoldi hududlarining tabiiy-geografik salohiyatidan oqilona foydalanish hamda turistik-rekreatsion klasterlarni hududiy tashkil etish modellarini takomillashtirish masalalari iqtisodiy va ijtimoiy geografiya nuqtai nazaridan tadqiq etilgan. Maqolada ekologik barqarorlikni saqlash, mavsumiylik taʼsirini kamaytirish hamda mahalliy aholini bandlik bilan taʼminlashda klasterlararo kooperatsiyaning institutsional mexanizmlari yoritilgan.