(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada rekreatsion geografiyaning shakllanishi, rivojlanish qonuniyatlari hamda unga ta’sir etuvchi tabiiy-geografik, iqtisodiy va ijtimoiy omillar tizimli tahlil qilingan. Shuningdek, turistik-rekreatsion hududlarni samarali boshqarishda muhim hisoblangan rekreantlar (dam oluvchilar) oqimini aniqlash va ularni hisobga olishning zamonaviy metodlari yoritilgan. Maqola yakunida rekreatsion resurslardan barqaror foydalanish va hududlarning antropogen yuklamasini optimallashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.