(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Suv resurslarini integrallashgan holda boshqarish (SRIB) konsepsiyasining mazmuni, asosiy tamoyillari va amaliy ahamiyati yoritilgan. SRIB yondashuvi suv resurslarini gidrografik chegaralar asosida boshqarish, barcha turdagi suv manbalarini kompleks hisobga olish hamda turli manfaatdor tomonlar ishtirokini ta’minlashga asoslanadi. suv taqsimotining adolatli tashkil etilishi hamda qishloq xo‘jaligi va sanoatda suvdan samarali foydalanishni oshirishdagi roli ko‘rib chiqildi. Maqolada suv resurslaridan oqilona foydalanish, ularni muhofaza qilish, suv sifatini boshqarish, yer osti suvlaridan samarali foydalanish va tuzsizlantirish texnologiyalarining o‘rni tahlil qilingan.