(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada ishlab chiqarish korxonalarida elektr xavfsizligini ta’minlash muammolari, asosiy tahdidlar va ularni bartaraf etish choralarining zamonaviy usullari yoritiladi. Elektr energiyasidan to‘g‘ri foydalanish, ishlovchilar xavfsizligini ta’minlash va ishlab chiqarish obyektlarida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan elektr xavfi manbalarini aniqlash bugungi kunda eng muhim vazifalardan biri ekanligi qayd etiladi. Tahlil natijalariga ko‘ra, elektr xavfsizligini ta’minlash uchun nafaqat texnik himoya vositalari, balki tashkilotchilik va pedagogik yondashuvlar ham zarur ekani ko‘rsatib o‘tiladi.