(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada og‘ir hayotiy vaziyatlarga tushib qolgan oilalar va ularning farzandlarini psixologik qo‘llab-quvvatlashda maktab psixologining o‘rni hamda faoliyatining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Oilaviy inqirozlar, ijtimoiy-iqtisodiy muammolar, zo‘ravonlik, ajralish, migratsiya va boshqa salbiy omillarning bola ruhiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan diagnostika, psixoprofilaktika, psixokorreksiya va maslahat ishlari hamda oila, maktab va mahalla hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan