(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada informatika fanini o‘qitishda ilg‘or pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha metodi, raqamli ta’lim platformalari va kompetensiyaviy yondashuvlarning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, informatika darslarida innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, mantiqiy tafakkur qilish, ijodiy yondashish va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.