(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada davlat boshqaruvi tushunchasi va uning ijtimoiy-siyosiy mohiyati tahlil qilinadi. Davlat boshqaruvining nazariy asoslari, tarixiy shakllanishi hamda zamonaviy tamoyillari yoritiladi. Yangi O‘zbekiston konstitutsiyasi, qonunlari va so‘nggi yillarda olib borilayotgan siyosiy islohotlar doirasida davlat boshqaruvining vazifalari, roli va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.