(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchi-yoshlarni kasbga yo‘naltirishda diagnostik yondashuvlarning ilmiy-amaliy ahamiyati, kasbiy qiziqish, qobiliyat va shaxsiy xususiyatlarni aniqlashda psixologik diagnostikaning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologi, pedagog va ota-onalar hamkorligida kasb tanlash jarayonini samarali tashkil etishning psixologik asoslari yoritilgan.