(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy traktor dvigatellarining ta’minlash tizimlari, ularning turlari, tuzilishi va asosiy detallarining ishlash prinsiplari atroflicha tahlil qilingan. Traktorlarning qishloq xo‘jaligi va sanoatdagi og‘ir ish sharoitlarini hisobga olgan holda, dizel va benzinli dvigatellar ta’minlash tizimlarining o‘ziga xos xususiyatlari, xususan, yoqilg‘i yetkazib berish, havoni tozalash va aralashma hosil qilish jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada yoqilg‘i nasoslari, forsunka (purkagich)lar, filtrlar va zamonaviy elektron boshqaruv tizimlarining (Common Rail) samaradorlik hamda ekologik normalarga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari traktor dvigatellarining ish unumdorligini oshirish va texnik xizmat ko‘rsatish sifatini yaxshilashda muhim ahamiyat kasb etadi.