TAʼLIM TIZIMIDA BOLA HUQUQLARINI TAʼMINLASH ZARURIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu maqolada taʼlim tizimida bola huquqlarini taʼminlashning dolzarbligi, xalqaro huquqiy hujjatlar va milliy qonunchilikda ularning mustahkamlanishi hamda amaliyotda bajarilish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy taʼlim jarayonida bola shaxsiy huquqlarini hurmat qilish, ularning manfaatlarini ustuvor qo‘yish, taʼlim muassasalarida diskriminatsiyasiz va xavfsiz muhitni yaratish masalalari keng yoritiladi. Maqolada bola huquqlarini taʼminlashda pedagoglarning roli, ota-onalar bilan hamkorlik hamda davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari muhokama qilinadi.