DESMURGIYA BOG‘LAMLAR QO‘YISHNING UMUMIY PRINSIPLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu mavzu doirasida bog‘lam qo‘yishning asosiy tamoyillari ko‘rib chiqiladi, gigiyena va aseptika talablariga rioya qilish, bog‘lam materialini to‘g‘ri tanlash, shikastlangan soha anatomik tuzilishini inobatga olib bosimni me’yorida taqsimlash, bog‘lamning harakatchanlikni cheklashdagi samaradorligi va bemor uchun qulayligi. Bog‘lamlar tibbiyotda nafaqat jarrohlik va travmatologiyada, balki kundalik amaliyotda ham muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ularni to‘g‘ri qo‘yish jarohatning tez bitishi, asoratlarning oldini olish va reabilitatsiya jarayonining muvaffaqiyatli kechishiga xizmat qiladi. Shu sababli, desmurgiya prinsiplari tibbiyot xodimlari va talabalar uchun amaliy ko‘nikma sifatida alohida o‘rganiladi.