DUAL TA’LIM – NAZARIYA VA AMALIYOT UYG‘UNLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy ishda dual ta’lim tizimining nazariy asoslari, uning mazmun-mohiyati hamda zamonaviy ta’lim jarayonida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Dual ta’lim modeli nazariya va amaliyotning uzviy uyg‘unligini ta’minlovchi samarali mexanizm sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ta’lim muassasalari va ishlab chiqarish korxonalari o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati, mehnat bozoriga mos malakali kadrlar tayyorlashdagi roli ham yoritiladi. Ishda Germaniya tajribasi hamda Oʻzbekistonda dual ta’limni joriy etish bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Muallif tomonidan dual ta’limning istiqbollari yuzasidan shaxsiy fikr va takliflar ham bayon etiladi.