YOSHLARDA KITOBXONLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH: NAZARIY ASOSLAR, MUAMMOLAR VA RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar orasida kitobxonlik madaniyatini shakllantirishning nazariy asoslari, ijtimoiy-pedagogik ahamiyati va zamonaviy muammolari keng tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida yoshlarning mutolaa faoliyatiga bo‘lgan qiziqishining pasayish sabablari o‘rganiladi. Shuningdek, kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishning samarali pedagogik mexanizmlari, ta’lim muassasalari va oilaning roli ham ilmiy asosda yoritiladi.