AJRALGAN OILALARDA BOLALAR PSIXOLOGIYASI VA TARBIYASI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ajralgan oilalarda voyaga yetayotgan bolalarning psixologik holati, ularning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar hamda tarbiya jarayonidagi muammolar tahlil qilinadi. Ota-onaning ajralishi natijasida yuzaga keladigan stress, emotsional beqarorlik va ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, bunday vaziyatlarda bolalarga samarali pedagogik yondashuvlar, oilaviy va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ajralgan oilalarda farzand tarbiyasini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berishga xizmat qiladi.