STATISTIK JAMLASH VA GURUHLASH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqot statistik jamlash va guruhlash jarayonlarini o'rganadi. Statistik jamlash ma'lumotlarni birlashtirish va ularni tahlil qilish uchun zarurdir. Guruhlash esa ma'lumotlarni bir xil xususiyatlarga ega bo'lgan guruhlarga ajratish jarayonidir. Ushbu ishda statistik usullar va ularning amaliyotdagi qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Shuningdek, statistik jamlash va guruhlashning iqtisodiy va ijtimoiy sohalardagi ahamiyati ta'kidlanadi.