SHIFOXONA ICHI INFEKSIYASI, TARQALISH USULLARI VA PRIFILAKTIKASI.SHAXSIY GIGIENA HAQIDA TUSHUNCHA (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada shifoxona  ichi infeksiyalarining kelib chiqish sabablari, tarqalish yo‘llari, xavf omillari hamda ularning oldini olishda shaxsiy gigiyenaning o‘rni yoritilgan. Tibbiyot muassasalarida uchraydigan infeksiyalar bemorlar salomatligiga jiddiy xavf tug‘dirishi, davolanish muddatini uzaytirishi va asoratlar rivojlanishiga sabab bo‘lishi mumkin. Maqolada shifoxona ichi infeksiyalarining asosiy manbalari, mikroorganizmlarning yuqish mexanizmlari, sanitariya-gigiyena qoidalariga rioya qilish zarurati hamda tibbiyot xodimlari va bemorlarning gigiyenik madaniyati tahlil qilingan. Ayniqsa, qo‘l gigiyenasi, himoya vositalaridan to‘g‘ri foydalanish, sterilizatsiya va dezinfeksiya tadbirlarining ahamiyati alohida ta’kidlangan. Shuningdek, shaxsiy gigiyena qoidalariga qat’iy amal qilish shifoxona ichi infeksiyalarining oldini olishda eng samarali profilaktik choralardan biri ekanligi asoslab berilgan.