LEKSIKOLOGIYA VA SO‘Z MA’NOSI TIZIMI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Leksikologiya fanining asosiy tushunchalari, so‘z ma’nosining turlari hamda semantik munosabatlar yoritiladi. Shuningdek, omonim, sinonim, antonim, paronimlar, bir ma’noli va ko‘p ma’noli so‘zlar hamda ma’no ko‘chish usullari (metafora, metonimiya, sinekdoxa, vazifadoshlik, kinoya) misollar asosida tahlil qilinadi. Badiiy adabiyot, xususan g‘azallardan olingan namunalar orqali tilning obrazlilik xususiyatlari ko‘rsatib beriladi.