BOLALARGA NISBATAN OILADAGI ZO‘RAVONLIK HOLATLARI TA’SIRIDA PSIXOLOGIK MUAMMOLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Oiladagi zo‘ravonlik bolalarning farovonligiga ta'sir qiladi. Agar siz yoki sizbilgan kishi oiladagi zo‘ravonlikni boshdan kechirayotgan bo‘lsa, resurslarga qo‘ng‘iroq qiling ushbu xabarnomada keltirilgan zudlik bilan yordam uchun. Yuridik yordam ba’zi hollarda vakillikni ta'minlaydi. Oiladagi zo‘ravonlik barcha oila a'zolariga, shu jumladan bolalarga ham ta'sir qiladi. Bolalar jismoniy shikastlanish yoki tahdidlarga duchor bo‘lishlari mumkin, lekin ular o‘z ota-onalari yoki uydagi boshqa kattalar o‘rtasida zo‘ravonlik guvohi bo‘lganlarida hissiy iztirobni boshdan kechirishlari mumkin. Agar bola uydagi zo‘ravonlik tufayli uyda xavfsiz bo‘lmasa, kattalar qurboni qo‘llab-quvvatlanishi kerak. Zo‘ravonlik qurbonlari, agar ular shoshilinch boshpana, moliyaviy yordam, oziq-ovqat va boshqa asosiy ehtiyojlar bilan ta'minlangan bo‘lsa, zo‘ravonlikni tark etishi va bolalarni xavfdan olib tashlashi mumkin. Bola jarohatlanganda, ba'zi jabrlanuvchilar bolani shifokorga, shifoxonaga yoki belgilangan tibbiy davolanishga olib borishda yordamga muhtoj. Hayotga tahdid soladigan har qanday vaziyatda yordam uchun har doim 911 raqamiga qo‘ng‘iroq qiling.