BOSH MIYA TURLI BOʻLIMLARI FAOLIYATINI OʻRGANISH. BOSH MIYA YARIMSHARLAR POʻSTLOGʻINING FIZIOLOGIYASI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bosh miya tuzilishi va uning asosiy bo‘limlarining funksional faoliyati zamonaviy neyrofiziologiya nuqtai nazaridan batafsil tahlil qilingan. Xususan, bosh miyaning uzunchoq miya, o‘rta miya, oraliq miya va katta yarimsharlar kabi bo‘limlarining o‘ziga xos vazifalari, ularning o‘zaro integratsiyasi hamda organizm hayotiy faoliyatini boshqarishdagi roli yoritilgan. Maqolada bosh miya yarimsharlar po‘stlog‘ining mikrotuzilishi, uning qatlamlari, neyronlararo aloqalar va sinaptik uzatish mexanizmlari chuqur o‘rganilgan.