14-15 YOSHLI KURASHCHILARGA MASHG’ULOT YUKLAMALARINI TAQSIMLASH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Butun mamlakat miqyosida bo’lgani kabi O’zbyekistonda ham o’smir va yoshlarning jismoniy tarbiyasi uchun hamma sharoitlar yaratilgan. Masalan, juda ko’p sonli sport inshootlari, suv bassyeynlari, o’yin maydonchalari va xokazolar qurilgan. Chunki, yosh avlod salomatligini mustahkamlash, uni myexnat faoliyataga, Vatan himoyasiga tayyorlash xaqida gamxo’rlik qilish doimo xukumatimizning diqqat markizida bo’lib kyelgan va bundan buyon ham shunday bo’lib qoladi. Biroq ayrim joylarda, ayniqsa, qishloq joylarda jamiyatning bo’lajak kurashchilari bo’lish  xam jismoniy    rivojlantirish    uchun    sportdan yetarlicha foydalanilmayotir.