ЖАМОАТ КЕНГАШЛАРИ ФАОЛИЯТИНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ ВА САМАРАДОРЛИГИ: ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР МИСОЛИДА (Ustozlar uchun, 2026)
Бугунги кунда дунёда 200 дан ортиқ давлатлар мавжуд бўлиб, мазкур давлатлар ижтимоий-сиёсий ҳаётида давлат ва фуқаролик жамияти институтлари ўртасидаги ҳамкорлик алоҳида аҳамиятга эга. Мазкур ҳамкорликнинг самарали ташкил этилиши эса барчанинг, яъни фуқаролар, жамият ва давлатнинг манфаатлари бирдек рўёбга чиқишига хизмат қиладиган ҳамда мамлакат тараққиётига ижобий таъсир кўрсатадиган омиллардан биридир.Мазкур йўналишдаги изланишларимиз асосида айтишимиз мумкинки, ривожланган мамлакатлар, хусусан, ғарбий Европа давлатларида бошқа минтақаларга нисбатан бугунги кунда фуқаролик жамияти институтларининг давлат органлари билан ҳамкорлиги нисбатан яхши ташкил этилган ҳамда ушбу йўналишда яхшигина ижобий натижаларга эришилган.