SAHNADAGI MAHORAT VA IFODA UYG‘UNLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola sahnadagi aktyorlik mahorati va ifoda uyg‘unligini nazariy va amaliy jihatdan tahlil qiladi. Ishda aktyorning jismoniy harakatlari, mimikasi, ovoz intonatsiyasi va emotsional ifodasi orqali sahnadagi dramatik effektni yaratish jarayoni o‘rganiladi. Maqolada zamonaviy teatr pedagogikasi, Stanislavskiy maktabi va boshqa aktyorlik maktablarining sahnadagi ifoda va mahoratni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada sahnada tabiiylik va dramatik uyg‘unlikni ta’minlash uchun qo‘llaniladigan mashq va metodlar haqida ilmiy tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari sahna san’ati, aktyorlik mahorati va teatr ta’limida amaliy qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan konseptual yondashuvlarni taklif etadi.