CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASH TEXNOLOGIYALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada chiqindilarni qayta ishlash texnologiyalarining zamonaviy yo‘nalishlari, ularning atrof-muhitni muhofaza qilishdagi ahamiyati hamda resurslardan oqilona foydalanishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida maishiy, sanoat va organik chiqindilarni qayta ishlash usullari, jumladan, mexanik, kimyoviy va biologik texnologiyalar tahlil qilingan. Shuningdek, chiqindilarni saralash, qayta foydalanish va energiya olish jarayonlarining samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Maqolada rivojlangan davlatlar tajribasi asosida innovatsion yondashuvlar hamda ularni mahalliy sharoitda qo‘llash imkoniyatlari baholangan. Natijalar chiqindilarni to‘g‘ri boshqarish orqali ekologik muammolarni kamaytirish, iqtisodiy samaradorlikni oshirish va barqaror rivojlanishga erishish mumkinligini ko‘rsatadi.