БЮДЖЕТ ТАШКИЛОТЛАРИДА ҲОМИЙЛИКДАН ОЛИНГАН МАБЛАҒЛАРНИНГ БУХГАЛТЕРИЯ ҲИСОБИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Қурбонов Шодликбек Марксович; Рахимов Матназар Юсупович (Ustozlar uchun, 2025)
Бюджет ташкилотларига юридик ва жисмоний шахслартомонидан берилган ҳомийлик (беғараз) ёрдам пул маблағлари, асосийвоситалар, номоддий активлар, товар-моддий заҳиралар ва бошқа турлиактивлар кўринишида бўлиши мумкин. Лекин, мазкур ҳомийликларнибюджет ташкилотлари томонидан бухгалтерия ҳисобида тўғри ва тўлиқ аксэттирилмаслиги натижасида бир қатор муаммолар юзага келмоқда. Ушбумақолда бюджет ташкилотларининг ҳомийликдан олинган пул маблағларива мол-мулки бўйича бухгалтерия ҳисобини такомиллаштириш масалалариёритилган.