SUG'URTA SHARTNOMALARI VA TO‘LOV QOBILIYATI TA’MINLASHNI MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Ochilov Ilyos Keldiyorovich (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada sugʻurta shartnomasini hisobga olishda 17-sonMHXS “Sug‘urta shartnomalari” nomli MHXS talablarini tatbiq qilish, uningmohiyati ochib, uningsugʻurta kompaniyasi faoliyatining natijalari ta`siri koʻribchiqilgan. Sug‘urta kompaniyalarida shartnomalarni faoliyat turiga qarabkomponentlarga ajratish ta’minlash yoritilgan.orqali sug‘urta faoliyatining to‘lov qobiliyatini