ХAЛҚAРО СТAНДAРТЛAР ТИЗИМИДA ХЎЖАЛИК ЮРИТУВЧИ СУБЪЕКТЛАРНИНГ МAЖБУРИЯТЛАР БУХГАЛТЕРИЯ ҲИСОБИНИНГ АКС ЭТТИРИЛИШИ - Аскарова Д.Х. (Ustozlar uchun, 2025)
Мақолада бухгалтерия ҳисоби объекти сифатида "ташкилотларнинг мажбуриятлари" тоифаси билан боғлиқ назариймасалалар муҳокама қилинади. Халқаро стандартларга, шунингдек, турли илмий нуқтаи назарларга асосланиб, муаллифлар "ташкилотларнинг мажбуриятлари" тушунчасининг таърифини, мажбуриятлар турлари рўйхатини, мажбуриятлар турларини таснифлашни ва мажбуриятларни баҳолаш усулларини ўз талқини таклиф қилинган.