MOLIYAVIY LEVERIJ – KOMPANIYALAR KAPITALI DAROMADLILIGINI OSHIRISH INSTRUMENTI SIFATIDA - Choriyev Isroil Xamzayevich (Ustozlar uchun, 2025)
Raqobatdosh iqtisodiyot sharoitida Respublikamizda faoliyat yuritayotgan barcha xo‘jalik yurituvchi sub’ektlarning pirovard maqsadi maksimal foyda olishdan hamda o‘z moliyaviy holatini mustahkamlashdan iborat. Korxona rahbarlari va moliyaviy menejerlari tomonidan ishlab chiqarish, investitsion va moliyaviy faoliyatlar bo‘yicha foydani shakllantirish va uni ko‘paytirishda samarali boshqaruv usullarining qo‘llanilishi muhim ahamiyat kasb etadi.