MOLIYAVIY NATIJALARNI TUZISHDA JAHON STANDARTLARINING TUTGAN O’RNI VA AHAMIYATI - Esanboyeva Y.T. (Ustozlar uchun, 2025)
Buxgalteriya hisobining vazifalari va jamiyat iqtisodiyot rivojlanishining har birbosqichida amalga oshirilayotgan xoʻjalik siyosati bilan belgilanadi. Mamlakatdaxo'jaliklarning rivojlanishini bozor munosabatlari mexanizmini chuqurlashtirishgayo'naltirilgan, Oʻzbekiston Respublikasi hukumati uni bozor iqtisodiyoti qonunlari asosidaamalga oshirmoqda.