“SHAXS FAOLIYATI VA MOTIVATSIYASINING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI: ICHKI EHTIYOJLAR, MOTIVATSION TIZIM VA XULQ-ATVOR REGULYATSIYASI INTEGRATSIYASI” (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada shaxs faoliyati va motivatsiyasining psixologik mexanizmlari, ichki ehtiyojlar tizimi hamda xulq-atvor regulyatsiyasi jarayonlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Motivatsiya shaxs faoliyatini yo‘naltiruvchi asosiy ichki kuch sifatida ko‘rib chiqilib, uning kognitiv, emotsional va irodaviy komponentlari yoritiladi. Shuningdek, ichki va tashqi motivlar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir hamda motivatsion tizimning faoliyat samaradorligiga ta’siri o‘rganiladi. Maqolada zamonaviy psixologik nazariyalar asosida motivatsiya va faoliyat integratsiyasi mexanizmlari ochib beriladi.