ITALYAN YOSHLAR TILI XUSUSIYATLARI VA ZAMONAVIY TENDENSIYALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada hozirgi zamon italyan yoshlar tilining asosiy xususiyatlari, tilshunoslik va sotsiolingvistik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Yoshlar nutqining oʻziga xos lugʻaviy boyligi, grammatik tuzilmalari va fonetik oʻzgarishlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy tendensiyalar, jumladan, ingliz tilining taʼsiri, ijtimoiy tarmoqlar va internet-kommunikatsiyaning tilga koʻrsatgan oʻrni, tilning informal va ekspressiv xususiyatlari batafsil yoritiladi. Maqola yoshlar tilining dinamik rivojlanishini, uning ijtimoiy va madaniy omillar bilan bogʻliqligini koʻrsatib beradi.