SAID AHMADNING “UFQ” ROMANI HAQIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili Said Ahmadning “Ufq” roman-trilogiyasi badiiy va mazmun jihatdan tahlil qilinadi. Asarda tasvirlangan tarixiy voqealar, urush yillaridagi insoniy kechinmalar, muhabbat, sadoqat va xoinlik singari mavzularning badiiy talqini yoritilgan. Shu bilan birga, romanning ijtimoiy-ma’naviy ahamiyati, qahramonlarning hayotiy kurashi va ruhiy o‘zgarishlari tahlil qilinadi.