XX ASR O‘ZBEK TILSHUNOSLIGI MUAMMOLARI (Ustozlar uchun, 2026)
XX asr o‘zbek tilshunosligi rivojlanishi, asosiy yo‘nalishlari va o‘sha davrda yuzaga kelgan muammolarini ilmiy-tahliliy nuqtai nazardan ko‘rib chiqadi. XX asr tilshunosligida fonetika, morfologiya, leksikologiya va sintaksis sohalaridagi izlanishlar, shuningdek, adabiy tilning shakllanishi jarayonida yuzaga kelgan murakkabliklar tahlil qilinadi.