QIYOSIY-TARIXIY TILSHUNOSLIK (Ustozlar uchun, 2026)
Qiyosiy-tarixiy tilshunoslikning mazmun-mohiyati, uning shakllanish bosqichlari hamda tilshunoslik fanidagi o‘rni yoritiladi. Qiyosiy-tarixiy metod orqali turli tillarning qarindoshlik munosabatlarini aniqlash, ularning tarixiy taraqqiyotini tiklash va umumiy ildizlarini o‘rganish masalalari tahlil qilinadi.