TOVAR-MODDIY ZAXIRALAR SAQLANISHI VA ULAR HISOBINING ICHKI AUDITI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada tovar-moddiy zaxiralarning korxona faoliyatidagi o‘rni, ularning saqlanishini tashkil etish hamda hisobini yuritish jarayonlari, shuningdek ichki auditning ushbu jarayonlardagi nazorat funksiyalari yoritilgan. Tovar-moddiy zaxiralar ishlab chiqarish jarayonining uzluksizligini ta’minlovchi asosiy resurslardan biri bo‘lib, ularning to‘g‘ri hisobga olinishi va samarali boshqarilishi korxonaning moliyaviy barqarorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada ichki auditning asosiy vazifalari sifatida TMZlarning mavjudligi va harakatini tekshirish, hisob ma’lumotlarining ishonchliligini baholash hamda inventarizatsiya natijalarini tahlil qilish masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, xalqaro audit standartlari (ISA) va milliy buxgalteriya hisobi me’yorlari asosida ichki nazorat tizimini takomillashtirish yo‘nalishlari yoritilgan. Maqola korxonalarda TMZ hisobini yanada shaffof va samarali tashkil etish hamda ichki audit jarayonlarini rivojlantirishga qaratilgan.