YAPONIYADA SIYOSIY MARKAZLASHUV VA UNING IJTIMOIY-IQTISODIY ASOSLARI (XVI–XVII asrlar) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada XVI–XVII asrlarda Yaponiyada yuz bergan siyosiy markazlashuv jarayoni, uning ijtimoiy-iqtisodiy omillari hamda feodal tarqoqlikdan yagona markazlashgan davlat tizimiga o‘tish bosqichlari tahlil qilinadi. Shuningdek, harbiy aristokratiya (samuraylar) roli, yer munosabatlari va savdo-iqtisodiy aloqalarning rivojlanishi yangi tarixiy manbalar asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari Yaponiyaning keyingi modernizatsiya jarayonlari uchun asos bo‘lgan tarixiy omillarni aniqlashga xizmat qiladi.