PEDAGOGIK DIAGNOSTIKA METODOLOGIYASINING ASOSIY YONDASHUVLARI: QIYOSIY VA KONSEPTUAL TAHLIL (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik diagnostika metodologiyasining asosiy yondashuvlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda pedagogik diagnostika jarayonining nazariy asoslari, diagnostik metodologiyaning tarkibiy elementlari hamda ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan metodologik yondashuvlar qiyosiy jihatdan o‘rganildi. Xususan, tizimli, faoliyatga asoslangan, kompetensiyaga asoslangan va integrativ yondashuvlarning metodologik xususiyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot natijasida pedagogik diagnostika metodologiyasining konseptual modeli ishlab chiqildi hamda ta’lim jarayonida diagnostik yondashuvlardan samarali foydalanish imkoniyatlari asoslab berildi.