CHO‘LPON SHE’RIYATIDA DAVR VOQEALARINING BADIIY IFODASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdulhamid Choʻlpon sheʼriyatida davr voqealarining badiiy ifodasi tahlil qilinadi. Adib ijodida XX asr boshlaridagi ijtimoiy-siyosiy jarayonlar, milliy uygʻonish gʻoyalari va xalq hayotidagi murakkab oʻzgarishlarning aks etishi yoritiladi. Muallif tomonidan Choʻlpon sheʼrlarida tarixiy voqealarning poetik talqini, obrazlar tizimi, ramziy ifodalar hamda lirik qahramon kechinmalari asosida ochib beriladi. Shuningdek, shoirning davr ruhini badiiy vositalar orqali ifodalash mahorati va uning oʻzbek adabiyotidagi oʻrni baholanadi. Maqola davomida sheʼriy matnlar tahlili asosida muhim ilmiy xulosalar chiqariladi.