TALAB VA TAKLIF MODELINING MATEMATIK TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada talab va taklif tushunchalarining iqtisodiy mazmuni hamda ularning matematik modellashtirilishi keng yoritilgan. Talab va taklif funksiyalarining chiziqli shakllari asosida bozor muvozanati aniqlanadi va matematik usullar orqali tahlil qilinadi. Shuningdek, narx o‘zgarishining talab va taklifga ta’siri, elastiklik tushunchasi, davlat aralashuvi va modelning amaliy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari iqtisodiy jarayonlarni tushunishda matematik modellar muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.