BADIIY ADABIYOTDA BOLA OBRAZI ("KICHKINA SHAHZODA", "OQ KEMA", "JANNATI ODAMLAR" ASARLARI MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2026)
Badiiy adabiyotda bola obrazi insoniy poklik, beg‘uborlik va dunyoni sof idrok etish ramzi sifatida muhim o‘rin tutadi. Ushbu mavzu Kichkina shahzoda, Oq kema va Jannati odamlar asarlari misolida bola obrazining badiiy-falsafiy talqinini ochib beradi.Ushbu asarlarda bolalar obrazi orqali jamiyatdagi ijtimoiy muammolar, kattalar dunyosining murakkabligi hamda insoniy qadriyatlarning yo‘qolishi yoki saqlanishi masalalari yoritiladi.Bola obrazi ko‘pincha haqiqatni sodda, ammo chuqur anglash, samimiyat va ezgulikka intilish timsoli sifatida beriladi. Asarlar tahlili orqali yozuvchilarning insonparvarlik g‘oyalari va ma’naviy-axloqiy qarashlari ochib beriladi.