KOMPOZITSION MATERIALLARNING TUZILISHI, XUSUSIYATLARI VA QO‘LLANILISH SOHALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy materialshunoslikning eng istiqbolli yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan kompozitsion materiallar (KM) atroflicha tahlil qilinadi. KMlarning ichki tuzilishi, matritsa va to‘ldiruvchi moddalarning o‘zaro bog‘liqligi, ularning fizik-mexanik xususiyatlari hamda turli sanoat tarmoqlarida qo‘llanilish samaradorligi misollar yordamida yoritilgan.